zaterdag 6 november 2010

Sneller opstarten met Soluto

Intro

Dertien minuten en 46 seconden. Zo lang deed mijn vorige bedrijfsnotebook er op het einde over om mijn Windows bureaublad startklaar tevoorschijn te toveren.
Een weinig benijdenswaardig record, dat een mentaal minder stabiele gebruiker wellicht al lang tot criminele daden had gedreven. Een nieuwe computer bracht net op tijd redding, en met Soluto hou ik voortaan het opstartproces nauwlettend in de gaten.

STAP 1: De eerste analyse

Je vindt Soluto op www.soluto.com, waar je de grote DOWNLOAD-knop niet kan missen. Na de installatie staat Soluto klaar om bij de volgende herstart in gang te schieten. Wil je meteen aan de slag, dan sluit je alle geopende programma’s en klik je op REBOOT PC NOW.
Wanneer je vervolgens opnieuw je bureaublad te zien krijgt, zie je links onderaan de opstarttimer van Soluto lopen. Blijf dus even overal af tot die je vertelt hoe lang het opstarten geduurd heeft en klik dan op CLICK HERE TO SEE WHY.



STAP 2: Opstartitems bekijken

In het hoofdvenster toont Soluto hoe lang je computer nodig heeft om op te starten en hoeveel tools er tijdens het opstarten worden geladen. Die tools worden onderverdeeld in drie groepen: No-brainers, Potentially removable en Required.
De eerste categorie kan je zonder problemen uit het bootproces verwijderen, bij de tweede categorie moet je zelf beslissen en items in de categorie Required zijn verplichte opstarters. Bij elke categorie zie je hoeveel items er in zitten en hoeveel opstarttijd ze veroorzaken. Door er met je muis over te glijden, worden de categorieën opengevouwen en krijg je meer details te zien.



STAP 3: Verwijderen of uitstellen

Opstartitems kan je uit het opstartproces halen met PAUSE, of vertraagd laten opstarten met DELAY. Weet je niet goed wat je moet kiezen, dan lees je de Recommendation er op na om te kijken in welke situatie je best voor Pause kiest en in welke situatie voor Delay. Een taartgrafiek geeft aan wat andere gebruikers deden.
Toch niet tevreden met de wijzigingen die je hebt doorgevoerd? Dan kan je de Removed applications gewoon terug in het bootproces zetten. Dat kan je stuk voor stuk doen, maar je kan ook alle wijzigingen in één keer ongedaan maken. Daarvoor navigeer je met je muis rechtsonder even over REMOVED APPLICATIONS, waarna er aan de linkerkant een knop UNDO ALL tevoorschijn komt.





bron: Clickx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten